magyar english deutsch italiano polski russian roman

Szállásfoglalás
Touring Hotel Nagyanizsa

Látnivalók, programok, rendezvények, kikapcsolódási lehetőségek

Történelmi utazás Márc 15-18! - Szlovénia, Horvátország, Nagykanizsa - Zalakaros

Pihenjen, utazzon, kapcsolódjon ki egy kellemes történelmi utazás keretében a Március 15-i hosszú hétvégén! Fedezzen fel történelmi magyar városokat, látogasson el velünk Európa idei kultúrális fővároisába is, Mariborba!

4nap/3éj félpanziós ellátással (bőséges reggeli és három fogásos menüvacsora), idegenvezetéssel, kényelmes, modern autóbusszal


Ismerkedjen meg a több, mint 750 éves Nagykanizsával, fedezzen fel velünk néhány korábbi történelmi magyar várost Szlovéniában, és Horvátországban, majd lazuljon a zalakarosi thermál fürdőben. Mindez elérhető, baráti árakon!


A program:
1. nap, március 15.: Budapest – Nagykanizsa
Indulás Budapestről Március 15.-én 17:30 perckor a felvonulási térről. Folyamatos utazás pihenőkkel Nagykanizsára (211 km). Szállás elfoglalása, vacsora.


2. nap, március 16.: Maribor – Lendva – Ptuj
A mai napon Szlovéniába látogatunk, és régi magyar városokat látogatunk meg. Reggeli után utazás Mariborba (133 km). Ljubljana főváros után Szlovénia második legnagyobb városa, ezért joggal tekinthető Szlovénia második fővárosának. Egyetemi város és érseki székhely. A Dráva partján, 274 m magasan fekszik a tenger szintje felett. 2012-ben Európa kulturális fővárosa. Séta az óvárosban a nevezetességek megtekintésével: Mariborski Grad kastély, Keresztelő Szent János katedrális, Városháza. Továbbutazás Ptuj-ba (25 km), mely a Pannónia államszövetség egyik fontos része volt. Vespasianust itt választották császárrá 69-ben, majd V. István, mint „Stíria hercege” innen kormányozta Stájerországot. Rövid séta a hangulatos óvárosban, majd továbbutazás a szlovéniai magyarok központi településére, Lendvára (77 km), mely az azonos nevű folyó partján fekszik. Az 1600-as években az Eszterházy grófok birtokába került a város, majd a 16-17. században a reformáció egyik fontos szellemi központja volt. Városnézés során ismerkedünk a település nevezetességeivel: Vár, mely 1945-ig az Eszterházy család birtokában volt; Szent Katalin plébániatemplom, ahol az Eszterházy család nőtagjai nyugszanak; Kultúrotthon, mely Makovecz Imre tervei alapján épült. Visszautazás Nagykanizsára (58 km), vacsora, szállás.


3. nap, március 17.: Csáktornya - Varasd
Reggeli után folytatjuk a történelmi kalandozásunkat, ezúttal Horvátországban. Első uticélunk Muraköz megye székhelye, Csáktornya (Cakovec, 55 km). Várát a Hahót nembeli Csák, a Csányi család őse építtette a 13. század közepén. 1546-ban a későbbi szigetvári hős, Zrínyi Miklósé lett, aki sokszög alakúra átalakíttatta. Itt írta Zrínyi Miklós költő a Szigeti veszedelmet és itt is hunyt el 1664. november 18-án egy vadkanvadászat közben kapott halálos sebe miatt. Városnézés, melynek során felkeressük a Zrínyiek lakóhelyét, a Várat; a ferences templomot és kolostort, melyet Zrínyi Miklós építtetett újjá; Zrínyi emlékoszlopát, illetve a Városháza barokk épületét. Továbbutazás a Dráva partján fekvő Varasd-ra (20 km), mely már a 15. században az északi horvát területek kereskedelmi és gazdasági központja, ezt követően pedig Corvin János birtoka lett. Mária Terézia  1767-ben megalapította a horvát királyi tanácsot, melynek székhelyéül Varasdot tette meg. Először a varasdi várat keressük fel, mely a 16. században élte a fénykorát, ezt követően az Erdődyek birtokába került. A vár megtekintése után a város egyéb nevezetességeivel ismerkedünk: székesegyház, Városháza, Sermage-palota.  Visszautazás Nagykanizsára (72 km), vacsora, szállás.

4. nap, március 18.: Nagykanizsa – Zalakaros – Budapest
Reggeli után búcsút veszünk a szálláshelyünktől és Zalakarosra (18 km) utazunk, melynek Gránit Gyógy- és Termálfürdője nemzetközi hírű gyógylétesítmény. Vizére szénhidrogén kutatófúrás során találtak rá 35 éve. Gyógyvize 2000 méter mélyből fakadó 96 C°-os hőmérsékletű. Szabadprogram, fürdési lehetőség. Délután hazautazás, érkezés Budapestre (199 km) az esti órákban.


Vidéki csatlakozási lehetőségek: Székesfehérvár, Siófok.


Csomag ára: 44.980 Ft / fő

Bor- és Dödöllefesztivál

Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság