Szállásfoglalás
További linkek
Látnivalók, programok, rendezvények, kikapcsolódási lehetőségek
Bor- és Dödöllefesztivál
Időpont: Szeptember
Minden évben megrendezésre kerül a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál. A kulturális programokkal kísért gasztronómiai fesztivál során profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze tudásukat dödölle és más tájjellegű ételek készítésében.
A fesztivál fontos részét képezi a meghirdetett főzőverseny. Célja a dödölle és más tájjellegű ételek elkészítésének hagyományainak ápolása és megőrzése, Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották számon, mert mindennapos volt a fogyasztása. Pénzbe nem került, hiszen a hozzávalót megtermelték a kertben. Magyarország egész területén ismeretes a dödölle, csak épp máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el.